На Черкащині Олімпійський урок стартував масштабним забігом студентів та викладачів ЧНУ й зустріччю з Олімпійською чемпіонкою

Традиційний, цьогоріч 20-й ювілейний, Олімпійський урок відбувся в Черкаському національному університеті імені Б. Хмельницького. Саме цей масштабний захід дав старт Олімпійському уроку на Черкащині.
Тисяча першокурсників вишу та викладачі активно долучилися до трикілометрового забігу від парку «Сосновий бір» до Університетської площі.
Привітати учасників заходу завітали ректор університету Олександр Черевко, перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор Антон Скачков, начальник управління в справах сім’ї, молоді та спорту Іван Солодкий, начальник відділу фізичної культури та спорту управління гуманітарної політики Черкаської міської ради Павло Скворцов та інші.
Почесною гостею Олімпійського уроку стала Олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова, яка виборола золото Олімпійських ігор 2024 у командних змаганнях із фехтування на шаблях у складі української команди разом з Ольгою Харлан та Аліною Комащук.
Тож після забігу студенти мали змогу поспілкуватися з Олімпійською чемпіонкою, дізнатися про її історії успіху, поставити запитання, потримати в руках олімпійське «золото» та зробили фото із чемпіонкою на згадку.
«Дуже хочеться, щоб наша молодь надихалась нашим прикладом. Ми, спортсмени, – звичайні люди зі звичайних родин. Успіху досягли своєю працею, бажаннями і вірою в те, що ми робимо. Це приклад не лише для спортсменів, а для всіх молодих людей із різних галузей. Не важливо, хто ти, а важливо, як ти ставишся до своєї справи. Якщо ти дійсно мрієш, бажаєш і докладаєш до цього багато зусиль, то все можливо!» – переконана Юлія Бакастова.