Україна побажала успіхів Олімпійській збірній в Пекіні-2022!

Вже через 10 днів у Пекіні (Китай) стартують ХХІV зимові Олімпійські ігри. З нагоди участі України в головному старті чотириріччя сьогодні в Києві відбувся яскравий захід «Дорога до Пекіна». Події розгорнулися на двох столичних локаціях – у студії UA:Суспільне мовлення та у новорічному містечку «Зимова країна на ВДНГ».
Свої побажання успіхів нашим спортсменам в студії передав Міністр молоді та спорту України, член Виконкому Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт. Гостями студії стали члени Олімпійської збірної-2022 Владислав Гераскевич (скелетон), Лідія Гунько (монобоб), Іван Шмуратко (фігурне катання), Олег Гандей та Уляна Дуброва (шорт-трек), Олімпійські призерки з біатлону 1994 та 1998 років, відповідно, Валентина Цербе-Несіна і Олена Петрова та інші.
В цей час чудовий зимовий олімпійський настрій панував й на ковзанці ВДНГ, де пройшли захоплюючі майстер-класи від відомих олімпійців з фігурного катання та хокею.
Своїм досвідом з юними фігуристами ДЮСШ «Лідер» та вихованцями ДЮСШ «Сокіл» поділилися: досвідчені фігуристи – Олімпійський чемпіон Альбервіля-1992 Віктор Петренко та чемпіон Європи-1993 Дмитро Дмитренко, уславлені хокеїсти – Олімпійський чемпіон Альбервіля-1992 Олексій Житник, учасники Солт-Лейк-Сіті-2002 Костянтин Сімчук, Валентин Олецький, Сергій Климентьєв.