Представники Черкащини відвідали Х ювілейну Всеукраїнську церемонію «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ – 2015»

Днями в Національному академічному театрі оперети, що в місті Київ, відбулася 10-та ювілейна всеукраїнська церемонія  «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ – 2015».

«ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ» – це щорічний конкурс з визначення найкращих спортсменів, тренерів, фахівців спорту. Цю церемонію запроваджено Національним олімпійським комітетом України та Міністерством молоді та спорту України за участі Української академії спорту.

Уперше всеукраїнська церемонія  «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ» відбулася у 2007 році в Жовтневому палаці у місті Київ.

Визначення переможців церемонії  «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ» відбувається в три етапи  за номінаціями:

– найкращий спортсмен року;

– найкраща спортсменка року;

– найкраща команда року (збірна);

– найкращий тренер року;

– сенсація року;

– разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту);

– сильні духом (параолімпійські види спорту);

– Спортивна слава України;

– Олімпійська надія України;

Спочатку спеціальна комісія в складі представників Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді та спорту готує розширений список претендентів. У подальшому за номінантів голосують провідні спортивні журналісти загальнонаціональних та регіональних ЗМІ, а остаточний вибір шляхом таємного голосування здійснюють члени Академії спорту.

10-ту ювілейну церемонію  «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ – 2015 РОКУ» урочисто відкрив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка,  який з урочистою промовою звернувся до аудиторії.

Після відкриття церемонії розпочалося визначення та нагородження лауреатів та номінантів згідно з номінаціями. Лауреати отримували «оскар» у вигляді статуетки, яка на руці тримає олімпійські кільця, та грошові винагороди, а номінанти  отримували грошові винагороди.

Під час церемонії віце-президент Національного олімпійського комітету України Віталій Кличко вручив трьом провідним спортсменам сертифікати на квартири в місті Київ. Церемонія супроводжувалася виступами музичних гуртів та відомих співаків України.

У заході взяли участь офіційні особи, чемпіони та призери Олімпійських ігор, зірки світового спорту, провідні спортсмени та тренери України та представники регіональних відділень Національного олімпійського комітету України.

За роки проведення церемонія «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ» стала однією з головних подій у спортивному житті країни.

[Not a valid template]