Бадмінтон увійде до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023

Європейські Олімпійські Комітети включили бадмінтон до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023. Краків-Малопольська стануть третіми поспіль Європейськими іграми для цього виду спорту після успішних стартів у Баку у 2015 році та Мінську у 2019 році.

Нагадаємо, наприкінці минулого року до програми Ігор 2023 року ЄОК внесли пляжний гандбол, каное, карате, сучасне п’ятиборство і тхеквондо.

«Для європейських гравців з бадмінтону можливість поборотися за “золото” на Європейських іграх є основним моментом в їх календарі змагань кожні чотири роки, а з урахуванням рейтингових очок, передбачених у відборі на Олімпійські ігри в Парижі-2024, може з’явитися ще більший стимул до участі в Європейських іграх», – відзначив Найгаард.

Очікується, що на ЄІ Краків-Малопольська-2023 бадмінтон буде представлений у тому ж форматі, що і в Мінську-2019, при цьому близько 160 спортсменів змагатимуться у п’яти видах: чоловічому одиночному розряді, жіночому одиночному розряді, чоловічому парному розряді, жіночому парному розряді і змішаному парному розряді.

Всі п’ять змагань будуть враховуватися у світовому рейтингу Всесвітньої федерації бадмінтону, а також у кваліфікації до Олімпійських ігор у 2024 році.

Європейські ігри-2023 стануть важливою сходинкою для спортсменів континенту в багатьох олімпійських видах спорту на шляху до Парижу-2024. Вони також стануть стартовою площадкою для деяких нових видів спорту, таких як пляжний гандбол, який вперше з’явиться на мультиспортивних змаганнях для дорослих з часів Всесвітніх пляжних ігор АНОК в Катарі у 2019 році.

Координаційна комісія ЄОК з Європейських ігор-2023, очолювана головою Хасаном Аратом, тісно співпрацює з європейськими федераціями, щоб завершити їх участь у ЄІ Краків-Малопольська. Тепер, коли шість видів спорту підтверджені, і незабаром з’являться нові, ЄОК швидко готує захоплюючу, інноваційну та зручну для уболівальників пропозицію за участю кращих спортсменів Європи влітку 2023 року.