Привітання учасників Кубка України з греко-римської боротьби та відзначення активістів олімпійського руху: президент НОК відвідав Черкащину

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт із робочим візитом відвідав Черкащину. У його одноденній програмі – низка важливих заходів та зустрічей.

Візит Вадима Гутцайта розпочався з участі разом із начальником Черкаської ОВА Ігорем Табурцем, міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком, а також керівником Федерації греко-римської боротьби України Олегом Сазоновим, головним тренером Національної збірної команди України з греко-римської боротьби Владимиром Шацких та представниками обласного олімпійського осередку у відкритті Кубка України з греко-римської боротьби, де він привітав учасників та почесних гостей змагань. Під час церемонії відкриття змагань президент НОК нагородив активістів олімпійського руху області грамотами НОК України.
«Із робочим візитом побував на Черкащині. Край Тараса Шевченка і багатьох спортсменів, які прославляють нашу державу на міжнародній арені. Традиційно грамотами Національного олімпійського комітету України відзначили лідерів олімпійського руху області», – зазначив Вадим Гутцайт.

Відзнаку та особливі слова подяки Вадим Гутцайт передав голові відділення НОК України в Черкаській області Андрію Більді, котрий нині стоїть на захисті України й не міг бути присутнім на заході.
Водночас очільник відділення, офіцер ЗСУ записав щире та потужне відеозвернення до присутніх.
«Ми переможемо тільки тоді, коли усвідомимо, що за Україну треба не вмирати, а вбивати. Ці слова, сказані понад 200 років тому, сьогодні актуальні як ніколи. Україна веде бій за своє існування. А в бій ідуть українські воїни. Воїнами не народжуються, як не народжуються чемпіонами. Перемога в спорті здобувається важкою кропіткою щоденною багаторічною працею, відмовою від звичних речей заради якоїсь дуже далекої можливості перемогти. Ціна помилки в спорті – це травмування, втрата мотивації, можливо, недосягнення результату на змаганнях, який собі запланував. А ціна помилки на полі бою – поранення, втрата життя, втрати позицій. Дуже багато спортсменів зараз стали на захист Батьківщини. Ми тут, щоб на мирній території могли проводити змагання, могли працювати підприємства, могли ходити в школи та спортивні секції наші діти. Я щиро бажаю всім нам досягти запланованого: спортсменам – перемогти, військовим – стримати позиції й піти в наступ. Всім нам бажаю перемоги в цій святій війні. Слава Україні!» – наголосив Андрій Більда.